Fire tips til en bedre søvn

Content DK

Sover du uroligt, eller har du svært ved at sove igennem? Det kan være, din seng ikke er optimal. Måske passer madrassen ikke til dine behov, eller også får du svedtendenser om sommeren. Uanset hvad handler det om, at du får en seng, der passer dig bedst muligt. Der findes heldigvis et bredt udvalg online, ligesom du kan få gode råd til, hvad du skal kigge efter. Det kan du læse mere om her. Herunder er listet mange forskellige bud på senge, der kan være med til at give dig en bedre søvn. En god og energifyldt hverdag er nemlig afhængig af, at man har sovet godt om natten, og hvis man ligger på en madras, der er for hård eller for blød, kan det være rigtig svært at abstrahere fra.

Vælg en seng med komfortzoner

Desuden er det vigtigt at kigge på, hvilken hårdhed madrassen har. Ved mange modeller af senge har du muligheden for at vælge mellem flere forskellige hårdheder. Nogle mennesker har det bedst med at sove i en meget blød seng, mens andre får mest ud af en seng, der stort set er hård som et bræt. Det kan være en rigtig god idé at læse op på, hvad der er af fordele og ulemper ved de forskellige ting og så prøve noget af.Komfort handler også om velvære

For at sove godt, er det vigtigt at man har det godt i hverdagen. Noget af det, der kan hjælpe på en overskuelig hverdag, er et overskueligt hjem. Det kan være, du går med tanker der myldrer omkring, at dit hjem er rodet eller overfyldt. Det kan løses med en seng, der ikke fylder så meget. Du kan derfor blandt andet overveje, om det er en skabsseng, der er behov for i dit hjem. Med en sådan seng, der kan klappes op på væggen, vil du opleve at få et par kvadratmeter ekstra gulvplads i dit soveværelse, hvilket kan give en helt fantastisk følelse af luft. Alternativt kan du overveje, om du skal anskaffe dig en sovesofa. Det giver dig muligheden for at sove i en bred seng, men samtidig at du har en sofa i løbet af dagen, der ikke fylder mere end en lille enkeltseng – og så slipper du for at skulle bruge plads på en sofa i din stue. Det giver specielt rigtig god mening hvis du bor småt – for eksempel i en lille etværelses lejlighed.

Kugledyner til den urolige søvn

Har du svært ved at finde ro om natten og har brug for noget, der kan give dig maksimal afslapning? Så kan det være, en kugledyne er noget for dig. Det er vigtigt at huske på, at en kugledyne er meget anderledes end en almindelig dundyne, uanset om du har været vant til kunststof eller ægte fjer. Kugledynen er meget tung, og når først den ligger over dig, og du er på plads, skaber den ikke meget rum, du kan flytte dig på. Det betyder i praksis, at din krop kan komme helt ned i gear, mens du sover, uden du laver diverse krumspring eller slår ud med arme og ben. I starten kan en kugledyne måske føles næsten udmattende, men efter en kort tilvænningsperiode vil du omvendt opleve, at du får en anden ro over kroppen.

Elevationssenge er en bonus

Vil du gerne kunne sidde godt op i din seng og læse en bog før sengetid? Med en elevationsseng kan du løfte både hoved- og fodende, så du kan sidde godt. På den måde behøver du ikke anstrenge dig med at finde en god sidde- eller liggeposition før du skal sove, når du gerne vil læse et par sider i din bog eller scrolle gennem dagens nyheder. I stedet kan du blot justere vinklen på din seng via en fjernbetjening eller en app. En god rutine op til man skal i seng er vital for, at søvnen også bliver så optimal, som det overhovedet er muligt.