11 tips: Sådan sparer du penge på Roskilde Festival

Roskilde _Festival

Festivalsæsonen er lige rundt om hjørnet, og snart valfarter 130.000 festglade mennesker til årets Roskilde Festival. Telt, luftmadras, sovepose, campingstole, mad og alkohol er blot nogle af de ting, du har som omkostning i forbindelse med festivalen. Økonomisk set kan Roskilde Festival derfor være en rigtig dyr fornøjelse og mange kommer oftest til at bruge langt flere penge end planlagt.

Har du et begrænset budget eller blot ønsker nogle gode råd, har vi her samlet de 11 bedste tips i forbindelse med Roskilde Festival. Disse tips vil sikre dig en mere økonomisk festival uden at gå på kompromis med alt det sjove, som Roskilde Festival har at tilbyde.

Hvis du allerede har købt rejsen til sommerferien og bragt dit Roskilde-budget i fare, kan du hurtig tjene penge hjemmefra på SurveyBee.dk.

1. Bliv frivillig
Den største besparelse du kan opnå i forbindelse med Roskilde Festival, er hvis du tilmelder dig som frivillig. På den måde får du armbåndet gratis, og du får derfor mulighed for at feste hele ugen uden at skulle betale for festivalen.

De eneste krav du skal opfylde som frivillig er at arbejde ca. 4 vagter af 8 timer mellem d. 23. juni og 2. juli. Derudover skal du kunne snakke og forstå dansk, samt være fyldt 18 år inden festivalen starter.

Udover den økonomiske besparelse er der også en række andre fordele ved at melde sig som frivillig til Nordens største og Europas næststørste festival. Du kan til en vis grad være med til at vælge, hvornår du gerne vil arbejde, så du dermed ikke behøver at gå glip af dine yndlings kunstnere. Derudover får du mad inkluderet under alle dine vagter, og på den måde sparer du endnu en væsentlig udgift.

Sociale arrangementer i medarbejdercamping, gratis mobilopladning og massageordning er blot nogle af de ekstra fordele du får som frivillig. Samtidig er det en oplagt mulighed for at møde nye mennesker.

2. TelefonTelefon _tips

3. Mad og drikkevarer
En af de største poster på budgettet i forbindelse med Roskilde er mad- og alkohol posten. Ved at pakke en taske med diverse slags mad og drikke hjemmefra, kan du spare mange hundrede kroner. Det spiselige kan være alt fra frugt, müslibarer, mandler, rosiner, kiks, brød og dåsemad. De drikkevarer du kan tage med, kan inkludere både sodavand, vin og andet spiritus. Det eneste du skal huske er, at det skal kunne overleve telt-temperaturen.

En anden fordel ved at medbringe mad og drikke hjemmefra er, at du ikke behøver at lede efter morgenmad lige så snart du vågner - her kan du i stedet bruge tiden på at pleje tømmermændene! Du kan ikke undgå at købe mad i løbet af festivalugen, og her har du også rig mulighed for at købe mad billigt hos nogle af madboderne. Du kan evt. kigge efter Bycenter Øst eller FoodJam, hvor du kan få gourmetmad til konkurrencedygtige priser.

4. DrikkedrunkVand _tips

5. Lej et køleskab
Da det ikke er alle slags mad- og drikkevarer, der kan tåle at stå udenfor, så giver Roskilde Festival muligheden for at kunne leje et køleskab tæt på de forskellige pladser. Servicen koster 350 kroner for hele ugen, men til gengæld har du mulighed for at opbevare både din mælk og kolde øl i køleren.

6. Telt
Hvis du ikke ejer et telt eller har mulighed for at låne et - så bare rolig. Det behøver ikke koste dig en bondegård. Du kan købe et to-personers telt på Wupti.dk eller Harald Nyborg til ca. 99 kroner og en presenning til ca. 50 kr., som du kan smide over teltet. Dette trick er nok til at holde dig tør hele ugen.

7. Påklædning
Det kan være svært at overskue, hvad man skal pakke ned af påklædning og fodtøj. Sørg derfor altid at medbringe praktisk tøj i form af shorts, t-shirts, kasket og hat hvis det bliver varmt. Du kommer til at gå langt i løbet af ugen, så sørg også for nogle gode kondisko og evt. gummistøvler, så du er klar til hvad end den danske sommer måtte bringe.

8. SøvnSove _tips

9. Transport
Der er gode penge at spare på transport posten, hvis du bruger GoMore i stedet for DSB. Roskilde Festival har nemlig igen i år lavet et samarbejde med GoMore, der betyder, at du kan få et lift til eller fra festivalpladsen billigere end hvis du tager toget. Udover den økonomiske besparelse, så sparer du også besværet med at bære alle dine ting til pladsen.

Hvis du løber tør for mad eller drikkelse undervejs, så tilbyder Roskilde Festival shuttle bus ind til Roskilde by. Det koster kun en 20’er, og på den måde har du mulighed for at handle de varer, som du lige står og mangler. På den måde får du også en pause fra larmen på festivalspladsen.

10. Temafester
Champagne- og roséfester i opvarmningsdagene er blot nogle af de temafester, som tilbyder gratis drinks. Så husk at holde øje med arrangementerne på blandt andet Camp Rosé.

11. Plastikkrus
Sørg for at medbringe store plastikkrus, da du kun må tage en dåse eller ét krus med på pladsen, når musikugen er gået i gang. På den måde kan du blande en stor drink op, lige inden du forlader teltpladsen.

Ved at følge disse 11 tips sparer du med garanti penge i løbet af festivalugen og det er helt uden at gå på kompromis med oplevelsen!