25 tips til at sikre en billig sommerferie i 2017

Når der ikke tjenes penge, så bruges der penge. Det er specielt gældende i sommerferien, om du har planlagt at rejse eller ej. Denne guide vil sørge for, at du opnår en billig sommerferie, både med tips til aktiviteter uden at bruge penge og tips til at sikre en billigere rejse til udlandet. Billig _sommerferie _logo (1)

15 tips til en billig sommerferie uden at bruge penge

1. Undersøg gratis arrangementer
Det er en god idé at undersøge muligheden for gratis begivenheder. Om sommeren findes der oftest flere alternativer, som ikke behøver at koste dig noget. Du kan besøge parker, attraktioner, koncerter, sportsbegivenheder eller deltage i temauger. Find en oversigt online over hvad der sker i dit område.

2. Tjen penge hjemmefra
Brug de timer i din fritid hvor du alligevel ikke har planer om at tjene lidt ekstra til de dage, hvor du allerede ved, at du skal bruge penge. Besvar eksempelvis spørgeskemaundersøgelser, test produkter eller se reklamer hjemmefra. Brug SurveyBee og find frem til dine muligheder.

3. Gør en ting ud af at være aktiv
I stedet for blot at få overstået den vanlige motionsrutine, kan du gøre det til et lidt større projekt end normalt. Sæt en dag af til at cykle en større rute, og planlæg pausen med en frokost et sted du ikke normalt besøger. Alternativt kan du køre hen til en anderledes lokation og gennemføre dine rutiner.

4. Sørg selv for restaurantoplevelsen
Som alternativ til dyre restaurantbesøg, kan du med fordel arrangere en privat middag. Sørg for at middagen er gennemført, så den kan måle sig med at spise ude. Lav flere retter og få dine gæster til at medbringe dele af menuen som også kan nydes i den lokale park el. lign.

Billig _sommerferie _middag)

5. Sæt tid af til andre interesser
Fritiden i sommerferien åbner også mulighed for at bruge tid på interesser, som normalt bliver udkonkurreret af hverdagsrutinerne. Læs den bog du ikke fik læst, udfordre dit talent i køkkenet eller noget helt tredje, som du normalt ikke har muligheden for at prioritere.

6. DIY projekter
Sommeren åbner også op for at bruge tid på gør-det-selv projekter. Lav et håndværk af alternative genstande, få de projekter du lod være over vinteren afsluttet eller lav nogle større ændringer i hjemmet. For god inspiration findes der utallige tutorials på nettet, som kan guide dig sikkert igennem dit projekt.

Billig _sommerferie _DIY

7. Hjemmebiograf
Biografturen kan nemt komme til at løbe op. Som alternativ kan du indrette din egen stue som en hjemmebiograf, og nyde filmen på anden vis end du normalt gør. Sluk lyset og mobilen, tænd et par stearinlys og slå sofaen ud.

8. Vandreture
Sæt én eller flere dage af til en vandretur og sov i det fri hvis modet er til det. Du vil utvivlsomt nyde at få luft til tankerne, også selvom det ikke indebærer eksotiske klimaer og pilgrimsvandring.

9. Klassisk spilleaften
En efterhånden undervurderet underholdning er de klassiske brætspil, som kan bruges alle steder. Specielt er det god underholdning, hvis I er flere samlet eksempelvis på terrassen en varm sommeraften.

Billig _sommerferie _spilleaften

10. Besøg nærliggende områder
Der findes med garanti nærliggende områder eller byer, som du enten aldrig har fået besøgt eller som trænger til gensyn. Det behøves ikke at være langt væk, så længe det er anderledes. Skovområder, nabobyer eller attraktioner for blot at nævne nogle muligheder.

11. Produkttestning
En anden måde du kan sikre dig en billigere sommerferie, er ved at udbytte din fritid effektivt. En sjov måde at gøre det på, er ved at teste produkter på SurveyBee.dk. Det eneste virksomhederne kræver af dig, vil være din ærlige mening. Du får både lov at beholde produktet samtidig med at du bliver betalt.

12. Couch surfing
Der findes hjemmesider som matcher rejsende med en sofa hos en lokal beboer. Dette er en god mulighed, hvis du ikke søger at bruge penge på dit ophold, og samtidig er klar til at komme helt tæt på det lokale.

Billig _sommerferie _couch _surfing

13. Pas et sommerhus
Hør rundt omkring blandt venner og familie om der er nogle, som mangler en til at passe et sommerhus i en uge over sommeren. På denne måde vil du oftest betale gennem de huslige pligter og muligvis et par flasker vin.

14. Gennemfør gratis online lektioner og kurser
Der kommer flere og flere portaler på nettet, som udbyder gratis læring gennem online kurser. Om du vil blive bedre til dine glemte fremmedsprog, mestre IT-programmer eller forstå nye tendenser inden for markedsføring, så har du nu masser af muligheder for at fordybe dig.

15. Køkkenhave
Drømmer du om selv at gro dine råvarer, og bruge en lille del af haven som leverandør til dit køkken? I sommerferien har du tiden og muligheden for at plante de første frø og sætte projektet i gang.

Billig _sommerferie _koekkenhave

10 tips til en billig rejse i sommerferien

1. Afbudsrejser
Fik du ikke sparet pengene ved at være ude i god tid, så er afbudsrejserne din mulighed for en billig sommerferie til udlandet. Hvis du jævnligt tjekker for tilbud og har din kalender åben, så kan du opnå store besparelser og ende unikke steder, du ikke før havde overvejet.

2. Undersøg alternative afgange
Vil du sikre dig billige flybilletter, så kan du med fordel undersøge mulighederne for alternative rejse- og flyafgange. Du vil nemt opnå besparelser hvis du rejser midt på ugen, prioriterer mellemlandinger og undersøger muligheden for at rejse hjem med andre selskaber.

Billig _sommerferie _billig _fly

3. Rejs indlands eller nabolande
Destinationen på din rejse er naturligvis den største variable, når prisen fastsættes. Overvej nabolande eller andre steder i landet, som du endnu ikke har oplevet. Dit ferieophold behøves ikke være et eksotisk sted for at få eksotiske oplevelser.

4. Download hjælpsomme apps
Engang skulle man som turist have fat i store kort og rejseguides. Tiderne er skiftet og der findes efterhånden en stor håndfuld apps, som hjælper dig til at holde det økonomiske overblik uden at gå på kompromis på ferien.

Billig _sommerferie _rejseapps

5. Bestil selv rejsen - gerne når solen skinner
Bestiller du selv rejsen direkte på selskabernes hjemmeside, vil du med stor sandsynlighed spare penge frem for en pakkeløsning. Du kan med fordele bruge en prissammenligningsportal til at finde de billigste flybilletter såvel som hoteller.

6. Bilferie, camping eller roadtrip
Flybilletterne vejer ofte tungt i rejsebudgettet, og du kan derfor ændre din rejseform for at skåne kontoen. Sørg altid for at regne benzin, færgeafgifter, vejafgifter og lignende udgifter med, når du skal finde ud af, hvad der bedst kan betale sig.

Billig _sommerferie _bilferie

7. Bo privat
Er du klar på at opleve din destination fra en lokal vinkel, kan du samtidig spare penge ved at bo hos en privatperson. Du kan enten se hvilke muligheder du har i dit netværk, eller bruge hjemmesider, som vil matche dig med værelser eller hele lejligheder til udlejning.

8. Undersøg valuta og priser
Hold løbende øje med valutaudviklingen og undgå overraskelser, når der veksles. Stiger den udenlandske valuta i værdi over for kronen, vil det koste flere kroner at handle den lokale valuta. Vær derfor opmærksom på udviklingen den seneste tid, og se om det har betydning for din rejse.

Billig _sommerferie _valuta

9. Brug kortet frem for kontanter
I de fleste tilfælde vil det kunne betale sig at bruge kortet frem for at hæve kontanter i udlandet. Både hæveautomaterne og din bank herhjemme kræver nemlig et gebyr, hver gang du hæver penge. Skal du bruge kontanter, så kan du med fordel hæve større beløb af gangen.

10. Undgå turistfælder
For at undgå de dyre turistfælder, bør du anvende rejseapps, hvor tidligere gæster har givet en vurdering af stederne. Du kan også høre dit netværk inden afrejse eller undersøge de lokale steder på internettet. På den måde finder du nemt ud af, hvad der er bedst til prisen.