Tjen flest penge med disse jobs

Hvis du ønsker at få en god startløn fra første dag på arbejdsmarkedet, så skal du gå efter en af disse 10 jobs.

Hvis du ønsker at tjene flest mulige penge, allerede den første dag efter endt uddannelse, bør du gå efter nogle bestemte typer af stillinger. Der er nemlig visse jobs på markedet, der giver en højere startløn, sammenlignet med andre. 

Her får du en vejledning over hvilke uddannelser, der giver dig den højeste gennemsnitlige månedsløn det første år (inkl. pension ,tillæg, personalegoder mv.). Dermed kan du kan tjene flest mulige penge, allerede fra første dag på arbejdsmarkedet:

10. Læge (cand.med)

Som nyuddannet læge kan man komme til at tjene 32.679 kroner om måneden. Dog skal man huske, at før man kan tjene disse penge, kræver det et par hårde år på medicinstudiet. Faktisk skal man sidde på skolebænken i 6 år, før man kan kalde sig læge. Dog har man også et givende job efterfølgende, hvor man kan komme til at tjene mange penge i fremtiden.

Line

9. Dyrlæge

Hvis du hellere vil være dyrlæge, vil du få en lidt bedre startløn, dog skal du fortsat være frisk på at sidde på skolebænken 5 ½ år. Denne stilling kræver, at man enten har en passion for at ville redde dyr eller at man ønsker at arbejde i levnedsmiddelkontrollen eller i lægemiddelindustrien. Når det så er sagt, kan du tjene 37.549 kroner om måneden, når du starter som dyrlæge efter endt uddannelsen.

Line

8. Betoningeniør (bygningsingeniør)

Hvis du er god til matematik og til at tænke praktisk, kan du gå igang med at uddanne dig som bygningsingeniør og se frem til en god startløn. Du vil nemlig tjene 36.104 kroner om måneden, imens du arbejder med projektering, tilsyn og rådgivning.

Line

7. Civilingeniør (svagstrøm)

Hvis du vælger at tjene penge gennem din stilling som civilingeniør, bør du overveje at beskæftige dig med svagstrøm. Som svagstrømsingeniør skal du udvikle og konstruere elektroniske komponenter og apparater, som blandt andet bruges til radio og tv. Som svagstrømsingeniør kan du tjene 43.736 kroner om måneden.

Line

6. It-udvikler (arbejde med it-arkitektur)

Hvis du synes det lyder interessant at planlægge, udviklinge og indkøbe it-systemer til virksomheder, så er it-udvikler noget for dig. Når du er færdiguddannet som it-udvikler, kan du få en favorable startløn der lyder på 44.119 kroner om måneden.

Line

5. Boremester (offshore)

Hvis du ikke har noget imod at være væk hjemmefra flere dage ad gangen, så kan du få en god startløn som boremester. Selvom du betaler en høj pris, når du er væk fra familie og venner flere dage i træk, vil du modsat vis tjene en god startløn. Du vil tjene 44.423 om måneden, når du starter som boremester.

Line

4. Farmaceut

Hvis du er, eller ønsker at blive farmaceut, så skal du vælge at blive ansat hos en privat virksomhed efterfølgende. Der er hele 3000 kroner til forskel på startlønnen, sammenlignet med hvis man bliver ansat i det offentlige. Du kan tjene omtrent 40.000 kroner om måneden som farmaceut, efter du har taget en uddannelse på 5 år.

Line

3. Assurandør (forsikringsagent)

Hvis du er udadvendt og har en sælger gemt i maven, bør du overveje at blive assurandør. Som assurandør er ens job nemlig at sælge forsikringer. Samtidig med du kan tjene mange penge, helt konkret 40.000 kroner om måneden, så kræver det ikke nogen speciel eksamen at blive assurandør.

Line

2. Flyveleder

Hvis du foretrækker en lidt kortere uddannelse, men stadig ønsker en god startløn, bør du overveje at blive flyveleder. Uddannelsen til at blive flyveleder tager omkring tre år og kræver at du har et godt helbred og et normalt syn. Som flyveleder får du både luft under vingerne og 36.000 kroner om måneden, hvilket er den 2. højeste startløn på listen.

Line

1. Tandlæge

Hvis du ønsker at få den højest mulige startløn, direkte efter dit studie, så skal du uddanne dig som tandlæge. Med betegnelsen som tandlæge, kan du tjene op til 50.000 kr om måneden. Dog skal du, ligesom med medicin-uddannelsen, være parat til at sidde et par år på skolebænken, før du kan tjene disse penge.

 

Der tages forbehold for at undersøgelsen er lavet i 2013 og der kan være andre uddannelser, der gør at du kan få en højere startløn i år 2015. Kilde: Udannelsesguiden på baggrund af DST.