Tjen penge online: Start din egen webshop

Tips og tricks til hvordan du kan tjene penge online via din egen webshop

Tendensen til at flere og flere iværksættere starter deres virksomheds eventyr på internettet er stigende. Man ser flere og flere mennesker få online succes og ofte opnår en ret høj indtjening online.

Går du også drømmer om at eje din egen webshop, sælge gadgets, beautyprodukter eller noget helt tredje og tjene penge online, så læs den ultimative guide til, hvordan man starter sin egen webshop:

1. Find på dit virksomhedsnavn

Før du kan tjene penge online bør du først og fremmest finde et virksomhedsnavn til din kommende webshop. Du bør lave en brainstorm, hvor du inkluderer familie og venner, så du får en andens mening på eventuelle virksomhedsnavne. Yderligere bør du tjekke om dit endelige virksomhedsnavn er ledigt, hvilket du kan gøre her.

2. Køb domæne og webhotel

Når du vil tjene penge online kræver det at du har de tekniske værktøjer til dette. Først og fremmest skal du købe domænet, hvilket oftest vil inkludere dit virksomhedsnavn. Du skal, ligesom med virksomhedsnavnet, undersøge om domænet er ledigt og kan købes. Dette kan du gøre hos DK Hostmaster A/S.

Herefter skal du købe et webhotel, hvor du tilknytter dit domæne. Med et webhotel har du et bestemt antal MB plads hvorpå din hjemmeside ligger, du får mulighed for at få en virksomhedsmail og meget mere. Der er flere udbyder af webhoteller på markedet, og derfor bør du grundigt undersøge hvad de forskellige udbydere tilbyder og til hvilken pris, så du kan tjene penge online uden for høje udgifter.

3. Opsæt webshop

Det er de færreste der ved hvordan man opsætter en webshop på en hjemmeside. Oftest hvis man ønsker at tjene penge online gennem en webshop, bør man kontakte en ekstern virksomhed der kan udvikle dette for en. Hvis du foretager en hurtigt søgnign på “Opsætning af webshop” vil der komme flere forskellige virksomheder frem, som arbejdet med dette til hverdag.

4. Opret CVR-nummer

På samme side hvor du tjekker ledigheden af virksomhedsnavn kan du få registreret din virksomhed, altså din webshop og få et CVR-nummer. Med et CVR-nummer er du registreret som virksomhed og kan tjene penge online. Men skal du have et CVR-nummer?

Du SKAL skal registreres for moms og have et CVR-nummer hvis du har en forventning om at komme til at omsætte for mere end 50.000 kr online på din webshop på årlig basis. Eksempelvis hvis du tjener mere end 4.000 kroner online om måneden, skal du oprette et CVR-nummer og momsregistrere dig.

Du BØR registrere dig hvis du er en enkeltmandsvirksomhed, da det er gratis og der er ingen løbende udgifter. Du har mulighed for at fratrække moms når du køber i firmaregi og dette kan være til din fordel, når du tjener penge online.

Læs mere: Sådan kan du tjene penge online

Tjenpengeonline3

5. Indkøb af varer

Når du gerne vil tjene penge online, kræver det at du har noget at sælge. Dette kan være alt lige fra services til fysiske produkter. Hvis du ønsker at tjene penge på service online, kræver det ofte ikke noget varelager og du kan klare dig med de egenskaber du selv besidder.

Hvis du ønsker at tjene penge på varer online er der visse regler du skal være opmærksom på. Hvis du handler varer inden for EU, undgår du at skulle følge de samme regler og regulativer.

Hvis du vil importere varer udenfor EU skal du importørregistreres. Desuden er du ansvarlig for at alt der indkøbes, for at du kan tjene penge online, indfortoldes korrekt. Du skal betale told hvis du køber varer for mere end 1.150 kr, som du skal betale til SKAT den efterfølgende måned. Toldsatserne er individuelle fra produktgruppe til produktgruppe, alt efter hvad du vil tjene penge på online.

6. Regnskab

Hvis du vælger at registrere din virksomhed, skal du gemme dine papirer på dine indtægter og udgifter du har ved at tjene penge online, samt fakturaer og bilag. Hermed har du beviserne for dine indtjening og udgifter, hvis SKAT ønsker at se disse. Dette kaldes også bogføring i simpel dansk tale, hvilket du selv kan klare i et simpelt excel-ark eller i et bogføringsprogram. Yderligere skal du udfylde en udvidet selvangivelse og et årsregnskab med et overskud, som du kan taste ind på SKAT’s hjemmeside.

7. Markedsføring

For at kunne tjene penge online, bliver man også nødt til at investere nogle penge i markedsføring. Hvis man har en virksomhed der tjener sin omsætning gennem internettet, vil online markedsføring være en passende idé. Man bør overveje om man skal have AdWords og/eller Facebook kampagner, samt udnytte de “gratis” markedsføringskanaler, såsom Instagram og en virksomhedsside på Facebook.

 

Her er din overordnet guide til hvordan du kan tjene penge online, ved at have din egen webshop. Dog skal du huske på at det er ikke noget let arbejde at vedligeholde og eje en webshop. Man bør kun bevæge sig ud i dette online eventyr, hvis man er passioneret omkring ens webshop og ønsker at tjene penge online.

Læs mere: Tjen penge på internettet - Her er 4 måder