Flere og flere lærere arbejder hjemmefra

Et flertal af lærere får nu lov til at arbejde hjemmefra, trods skolereformen

Efter skolereformen blev vedtaget tilbage i 2013, gav dette skolelederne muligheden for, at bestemme over lærernes arbejdstid og hvor de skulle være i deres arbejdstid. Resultatet af denne lov blev, at hele 53 ud af 98 kommuner krævede at lærerne skulle arbejde på skolerne, i al deres arbejdstid - også når de skulle forberede sig til timerne.

Dette tal er nu faldet til 34 kommuner, viser en rundspørge som DR Nyheder har foretaget, blandt skolecheferne i samtlige kommuner. At lade lærerne arbejde hjemmefra giver en mere moderne og fleksibel arbejdsplads, hvilket er kærkomment i en travl hverdag med proppede klasser.

Lærer Arbejde Hjemmefra

Årsagen til reformen

Årsagen til at nogle mente, at lærerne skulle arbejde på skolen og ikke hjemmefra, skyldes at lærernes tidsforbrug på arbejdsopgaver kan være svær at vurdere.

Lærerne arbejde er ofte ikke baseret på tidsforbrug, som på andre arbejdspladser, hvor man eksempelvis arbejder fra 8-16. Derimod aftaler man arbejdsmængden, hvor der er en forventning til hvilke opgaver lærerne løser. Derfor er det lettere at holde øje med lærerne, hvis de er fysisk på skolen i al den tid de fuldfører arbejdsopgaver.

Yderligere kan det også sværere for lærerne selv at skelne mellem hvornår man arbejder og hvornår man har fri, når man arbejder hjemmefra. Principielt kan man stå til rådighed for arbejdsopgaver døgnets 24 timer, da lærerne ikke har faste rammer, hvor man arbejder i et bestemt tidsrum. Derfor skal lærerne kunne administrere ansvaret i at arbejde hjemmefra - både ved at fuldfører de arbejdsopgaver der skal laves, men også ved at holde fri, når de rent faktisk har fri.

Læs mere her: Kan du tjene penge hjemmefra?

Arbejde hjemmefra: Lærerne bliver motiveret

Der er mange fordele ved at arbejde hjemmefra og specielt for lærere kan disse fordele være ekstra mærkbare.

Først og fremmest forbinder man ikke en skole med ro. Der er ofte børn på gangene og lærere på lærerværelset, hvilket betyder at man skal lede længe efter et roligt sted. Hvis man arbejder hjemmefra kan man bedre forberede sig i ro og mag. Dette er der bestemt brug for i denne branche, da lærere ofte skal fordybe sig i store stofområder inden de skal planlægge et undervisningsforløb eller hvis de skal rette opgaver.

Hertil kan også nævnes, at de fleste lærere også vil være motiveret af, at der bliver vist dem tillid ved at lade dem arbejde hjemmefra. Dette vil i høj grad kunne påvirke lærernes motivation, samt lærernes tilgang til deres undervisning i dagligdagen. Samtidig vil motivation også stige, når stressniveauet omkring privatlivet bliver sænket.