50 måder at tjene penge

Mangler du ideer til, hvordan du kan tjene penge? Her er en liste der nok skal få dig igang.

1. Tjen penge online, på undersøgelser

Vil du bruge din ventetid fornuftigt og samtidig tjene nogle ekstra penge? Så er undersøgelser en god måde for dig at tjene penge på. Mange virksomheder vil betale dig penge for at svare på nogle undersøgelser eller give din mening om en reklame. Der er nødvendigvis ikke noget du vil blive rig af, men har du 5 minutter før toget kommer, kan du lige såvel bruge dem på at tjene penge.

Det kræver ikke meget at tjene penge på denne måde, du skal blot have internetadgang på en computer, tablet eller en mobiltelefon. Når du har dette, skal du tilmelde dig og så er du i gang med at tjene penge. Ønsker du at tilmelde dig en eller flere undersøgelser, kan du gøre det herunder.

Nogle undersøgelsespaneler giver dig mulighed for at blive betalt kontant, med gavekort eller lader dig donerer pengene. Vælger du at få det som et gavekort, vil du for det meste få et gavekort med en højere værdi end de penge du har tjent. Det kan derfor i høj grad betale sig at få udbetalt i form af et gavekort.

Undersøger du, hvordan du kan tjene penge online, fordi du gerne vil betale dine lån ud? Du kan også overveje, om det giver mening for dig at samle dine lån med et samlelån. Med et hurtigt samlelån får du en besparelse hver måned og kan dermed se frem til et højere rådighedsbeløb.

Tjen _penge _her

2. Bliv en virtuel assistent

Pengea

Ønsker du at tjene penge hjemmefra, kan det i høj grad betale sig at finde et online job. At være en virtuel assistent giver dig mulighed for at have et job og tjene penge hjemmefra. Nogle betaler en timeløn og andre betaler for hver opgave du løser. En virtuel assistent laver mindre kontor opgaver for deres arbejdsgiver.

 

3. Tjen lidt ekstra penge som hundelufter

Mange mennesker anskaffer sig en hund i en tid af deres liv, hvor de har rigeligt med tid. Desværre kan det hen af vejen ændre sig og de har herefter ikke tid til deres hund. Disse ejere er villige til at betale andre til at lufte deres hunde. Ønsker du derfor at tjene penge er dette en let og hyggelig måde at gøre det.

4. Freelance indenfor områder hvor du er dygtig

Er du dygtig til at lave hjemmesider, grafisk design eller andre opgaver? Så kan det være en god måde at tjene penge. På nettet lægger flere arbejdsgivere små opgaver op og man kan herefter byde på dem og har man den bedste pris, får man jobbet. En god måde at tjene lidt ekstra penge, uden mange rammer for hvornår du skal arbejde, så længe du overholder deadline. Du kan ligeledes nøjes med en opgave af gangen, når det passer dig.

5. Hyg dig med din blog og tjen penge samtidig

Blog _penge

Elsker du at skrive og dele dine oplevelser, kan dette være den perfekte måde at tjene penge. Virksomheder er villige til at betale for reklame på din blog, så længe du har mange følgere. Sørg derfor for at skaffe en masse følgere ved at lave gode og interessante indlæg. Du vil derefter hurtigt begynde at tjene penge.

6. Bliv Youtube partner

At tjene penge på Youtube er næsten samme princip som at tjene penge på sin blog. Du skal først og fremmest have en masse følgere til din Youtube kanal. Når du har dette, skal du tilmelde dig som partner. Bliver du godkendt, vil de fremover vise reklamer før dine videoer. Du bliver betalt for de mennesker der ser reklamen og dem der klikker på reklamen.

7. Coach andre til et gladere liv

Man kan hurtigt blive overrumplet af hverdagens mange opgaver og udfordringer. Det kan derfor, for nogle være nødvendigt at have en coach der kan ses deres liv udefra og give personen råd og støtte. Som coach vil du ikke blot tjene penge men ligeledes hjælpe en anden person og give dem et overblik over deres liv.

8. Tjen penge som underviser

Er du god til at lære fra dig og har du noget at lære fra dig? Så kan dette være en god måde at tjene lidt ekstra på. Du kan undervise i alt fra musik til eksempelvis matematik. Der er mange unge der vil lære at spille musik og der er en stor del der ligeledes har brug privat undervisning i skolefag. Ønsker du at undervise er der et hav af forummer på internettet hvor du kan finde arbejde.

9. Sælg din hobby

Elsker du at strikke, sy eller andre kreative fremstillinger, kan du let tjene penge på dette. Lav store lækre tæpper og sælg dem på markeder eller online. Du kan også lave din helt egen online butik med de ting du fremstiller. For dig er det måske blot en hobby, men det kan også i høj grad være en indtægt for dig.

10. Give guidet ture

Penge _guide

Er du en af de by rotter der kender alle hjørner af din by, kan du dele denne viden med turister og samtidig tjene på dette. Mange turister ønsker at komme helt ind under huden på Danmark når de besøger, de ønsker ikke blot at se den lille havfrue men ligeledes at opleve den danske kultur, fra en danskers perspektiv. Da de fleste guidet ture blot er over turistattraktioner i Danmark, vil du sagtens kunne skille dig ud med en mere jordnær tur.

11. Vask naboens biler og slå deres græs

Ønsker du at tjene lidt penge til din sommerferie, kan du sagtens overtale dine naboer til at betale dig for, at vaske deres bil eller slå deres græs. Mange mennesker der bor i hus ser det som en ekstra belastning i hverdagen og er derfor villige til at betale sig fra det. Har du en overskuelig pris, kan du hurtigt få et par kunder på din vej.

12. Tjen penge som babysitter

Det er hårdt for et forhold at blive forældre og det er derfor vigtigt at man som et par, får noget kvalitetstid. Dette betyder naturligvis også at barnet skal passes og det er her du kommer ind i billedet. Tilbyd at passe andres børn, så de kan få tid til at pleje deres forhold og eventuelt få en god aften på en restaurant.

13. Sælg dine billeder

Der er et stort marked for billeder på internettet og hos nyhedsmedier. Billeder der ligger offentligt er for det meste beskytte af copy right og må ikke bruges. Vil man derfor have nogle billeder på sin hjemmeside eller i en avis, skal man selv tage dem. Da det tager tid og kræver evner indenfor fotografering, er mange villige til at købe billeder fra fritidsfotografer. Søg derfor online efter nogle der vil købe billeder.

14. Mystery shopper

Elsker du at shopper, er dette muligvis et drømme job. Som mystery shopper skal du besøge forskellige butikker og lave en objektiv bedømmelse af servicen i butikken. For det meste bliver du betalt for hver opgave du laver og du bestemmer derfor selv hvor meget du vil arbejde og tjene.

15. Tjen penge som facer på gaden

Facer _tjen _penge

Mange virksomheder ønsker at presse deres budskab ud på gaden. Det kan i de rette situation være en stærk måde at sprede sit budskab. Når man som virksomhed gør dette, har man brug for det der kaldes facere/promotere, der kan stå på gaden og sprede budskabet. Det er ikke det bedst betalte job, men et dejligt sommerjob da du kan stå uden for dagen lang.

16. Lej dit hjem ud

Har du et ekstra værelse eller skal du på ferie i en længere periode kan du let få dækket din husleje ved at leje dit hjem ud. Det er altid anbefalet at leje den ud igennem en administrativ virksomhed online så du får en lille form for sikkerhed. Når du lejer hjemmet ud kan du tjene lette penge, da du ikke skal gøre meget andet end at rydde op inden personen flytter ind.

17. Bliv forsøgskanin

I Danmark udvikles og forskes der meget i den medicinske branche og til tider når de er langt nok i deres udviklingsprocess har de brug for nogle at prøve produktet på, for at sikre at det reagere som det skal. Dette kan du tjene penge på, ved at stille din krop til rådighed. Det kan ligeledes være studerende der skal lave et projekt og har brug for nogle at følge og monitorere.

18. Sælg dine gamle ting

Har du kælderen fuld af ting du ikke har set i årtier, er det muligvis på tide at få dem ud af. I stedet for at smide dem direkte i en container, kan du i stedet sælge dem. Der findes en lang række af online og offline måder at sælge dine ejendele på. Du kan eksempelvis tage på loppemarked med dine ting eller sælge dem over Den Blå Avis. Tjener du penge på dine gamle ting har muligvis også råd til nogle nye.

19. Saml flasker

Det er ikke alle der er friske på at samle flasker, men for en pose med flasker kan du tjene omkring 25 kroner. Det er måske ikke en stor sum penge, men hvis du virkelig mangler dem er det bedre end ingenting. Du behøver nødvendigvis ikke gå rundt med en sæk på ryggen, men ser du en flaske hist og her er det blot at tage den med.

20. Reklamer på din bil og tjen penge

Bil _tjen _penge

Du har måske set biler køre rundt, dækket af en reklame fra eksempelvis Haribo eller Faxe Kondi. Dette er noget ejeren af bilen bliver betalt for. Får du en reklame på din bil kan du enten få et månedligt beløb eller en enkelt betaling, alt efter hvem du reklamere for. Dette er en let måde at tjene penge, da du ikke rigtig skal yde noget.

21. Skovl sne for husejere

Om vinteren er det yderst vigtigt for husejere at rydde sne, da en skade kan koste forsikringspenge. Ønsker du at tjene penge, kan du tilbyde husejere at rydde sne for dem hen over vintermånederne. Får du en hel vej som kunder, kan du hurtigt få skovlet dig til ekstra lommepenge.

22. Handle for ældre

Mange ældre mennesker har svært ved at komme ud og handle. Da der i tide og utide bliver skåret ned for hjemmeplejen, har de ældre brug for ekstra hjælp. Du kan lave en service hvor du tager deres skrald ud, handler for dem og måske lige svinger støvsugeren. Dette vil de sætte stor pris på og du vil kunne tjene ekstra penge.

23. Avisomdeler

Vil du have et lille fast bijob, kan det klart betale sig at blive avisomdeler. Det er måske hårdt tjente penge men det er en fast ekstra indkomst. Ydermere er det et lækkert job om sommeren, da du går ude det meste af tiden.

24. Tjen penge på din musik

Nyder du at lave musik, kan du tage det skridtet videre og begynder at tjene penge på din musik. Du kan sætte din musik til salg på forskellige musiktjenester. Din musik skal naturligvis være god nok til at folk vil betale for det, så husk at øve dig og bliv ved med at udvikle dig som musiker.

25. Lav en E-bog

E _bog _tjen _penge

Har du omfattende viden og erfaring indenfor et område, kan du tjene penge på at dele dine erfaringer. Skriv en E-bog med en guide eller en samling af viden og udgiv den på internettet. Du skal hverken have den godkendt hos et forlag eller betale for produktion af bogen. Du har derfor meget små udgifter, men sætter du bogen til en lille og overkommelig pris, vil du kunne sælge en stor del og få en god indtjening. Skriver du bogen på engelsk vil du have en langt større målgruppe.

26. Game dig til penge

Er du dygtig til online spil er det måske på tide at tjene penge på det. Der er mange muligheder for at tjene penge i online spil. Du kan sælge special items du finder igennem spillet. Du kan ligeledes blive betalt for at gøre gerninger for andre i spillet. Har du ikke noget imod at være på webcam kan du lave live streaming af dig spille og opsætte en donations funktion, så andre kan donere peng for at du spiller.

27. Køb gamle ting og sæt dem i stand

Køb gamle møbler på loppemarkeder og sæt dem i stand. Du kan få kunstnerisk frihed til at sætte dem i stand, som du mener de skal se ud. Har du derfor haft en designer i maven, kan dette blive en god måde at få indfriet drømmen om at være designer, dog som en hobby.

28. Fritids Stylist

Nogle mennesker går ikke op i mode og hvad der passer samme, dog skal de stadig være præsentable på jobbet. Du kan derfor blive en fritids stylist der sammensætter sæt af tøj til en person og sørger for at deres outfit er det sidste nye.

29. Tjen penge på et udvidet loppemarked

Lav et loppemarked på din gade. Du behøver nødvendigvis ikke kun at sælge dine gamle ting, du kan ligeledes udvide ved at sælge kaffe og kage. Du kan også lave små aktiviteter til børn såsom flødebollekast og sækkeløb som du vil have en lille udgift ved og en stor indtjening. Du skal naturligvis bruge noget tid på planlægning og på at reklamere for dit loppemarked.

30. Bliv skribent for en avis

Skriv _penge _tjener

Mange aviser bruger freelance skribenter, der bliver betalt for hvert enkelt artikel avisen vælger at bruge. Du kan derfor tjene penge ved at skrive artikler for aviser og online nyhedsmedier. Der er nødvendigvis ikke et godt betalt job, men har du drømme om at blive en journalist, er dette et godt skridt på vejen.

31. Lav affiliate hjemmeside

Har du mange besøgende på din hjemmeside eller blot sans for at skabe trafik på en hjemmeside, kan du tjene gode penge på affiliate markedsføring. Det du i store træk skal gøre er blot at skabe trafik på din hjemmeside. Når du har trafik på din hjemmeside skal du blot lave en aftale med en virksomhed, om at du reklamere for dem på din side, når nogen trykker på reklamen, modtager du penge.

32. Lav lækre madvare

Mange moderne familier vil med glæde betale for madvare uden tilsætningsstoffer, desværre er der dog ikke mange af disse fødevare i supermarkederne. Du kan derfor lave simple madvare fra bunden til familier. Disse madvare kan eksempelvis være ketchup, mayonaise eller et stykke brød.

33. Afhold Lan

Det er måske ikke alle der er kendt med, hvad et lan er. Et lan er hvor en række mennesker samles for at spille computer. Det eneste du skal levere for at holde lan er, et mørkt rum, stikkontakter og et køkken. Du kan tage et beløb pr. person der deltager og herved let tjene lidt ekstra penge.

34. Bliv festarrangør

Når der holdes store fester, er der for det meste brug for en til at holde overblikket og sørge for at alt overholder deadline. Da dem der holder festen helst vil bruge tiden på at nyde festen, er det en mulighed at blive betalt for at arrangere og styre deres fest i den rette retning. Det er naturligvis en stor opgave men det er også godt betalt.

35. Tjen penge på at plukke bær

Plukke _tjene _penge

Om sommeren skal de store marker med danske bær plukkes og dette skal der bruges mange hænder til. Derfor kan man mange steder blive betalt for at plukke bær, på de forskellige marker. Dette er en hård måde at tjene penge men elsker man at være ude i den friske luft er det en god mulighed.

36. Pizzabud

Som pizzabud skal du ikke have en uddannelse eller andre krav og du kan derfor let få jobbet og tjene ekstra penge på dette. Nogle pizzeriaer kræver dog at du enten har kørekort til bil eller knallert.

37. Gør rent og tjen lidt ekstra

Det er ikke alle mennesker der nyder at gøre rent. Er du en af de mennesker der finder ro ved at gøre rent, er der et hav af husstande der med glæde vil betale dig for at tage en tur med støvsugeren. Søg derfor på internettet, efter familier der søger rengøringshjælp.

38. Oversæt tekster

Som oversætter kan du selv bestemme antallet af dine opgaver og hvornår du vil arbejde, så længe du overholder deadline. Du tjener penge for hver tekst du oversætter og før du starter får du en fast pris på opgaven. Er du god på to sprog, kan det uden tvivl betale sig.

39. Giv andre succes som jobcoach

Der er mange mennesker der har svært ved jobsamtaler og jobansøgninger. Det kan for nogle ende med at de mister håbet om at finde et job. Det er her du kommer ind, du kan vejlede dem i jobsøgningen og støtte dem til at have en stærk indstilling til jobsøgning. Dette vil i nogle tilfælde være hårdt psykisk og i andre situationer vil det være et hårdere job med hensyn til forarbejde. Dog er det klart dét hele værd når du ser din kunde få succes.

40. Følg børn i børnehave

Tjener _pengene

Mange mennesker møder meget tidligt om morgenen og endda om natten, de har derfor ikke mulighed for at følge deres børn i skole eller børnehave. De har i den sammenhæng brug for en person der kan følge dem trygt afsted. Det kan ligeledes indebære at følge dem til sport eller musik undervisning.

41. Skriv festsange

Har du et øje for sangtekster er der mange penge at tjene, ved at skrive festsange. Du kan skrive sange til fødselsdage, konfirmationer og bryllupper. Du kan tage penge for at skrive sange men vil du tjene lidt ekstra kan du tilbyde at kopiere sangen på pænt papir og lave nogle kreative sangskjulere til for kunden.

42. Opbevar ting for andre

Har du et stort kælderrum du ikke bruger? Tag betaling for at opbevare andres ting. Du skal blot sørge for at tingene står tørt og i sikkerhed fra det danske vejr. Du kan naturligvis også gøre dette med et loftrum, det er dog et lidt større arbejde at få det båret op på et loft.

43. Tjen penge på at pudse sko

På strøget ser man tit folk der sidder og tilbyder en skopudsning. Det kan tage lang tid at tjene en pose penge på dette, men er pengene små, er det uden tvivl en måde at tjene lidt ekstra mønter på.

44. Lav slik

Lav nogle hjemmelavet bolsjer eller lav allergivenligt slik. Mange børn i dag kan ikke tåle mange af de tilsætningsstoffer der er i fabriksproduceret slik. Lav derfor noget sundere slik uden alle de unødvendige tilsætningsstoffer.

45. Bliv donor

Donor _penge

Hos nogle steder kan du blive donor og få god betaling for dette. Du kan let søge på Google og finde frem til de klinikker der er villige til at betale.

 

 

46. Spil og vind

Mange spillesider online tilbyder dig kontante gevinster. Du kan spille om penge i alt fra brætspil til platformspil. De fleste steder skal du selv investerer nogle penge og du skal derfor være forberedt på at du ikke tjener penge før at du er blevet dygtig til spillet. 

47. Som model kan du tjene ekstra penge

Mange mennesker er modeller som en hobby og du kan blive flere forskellige slags model, alt fra håndmodel til hofte model. Der er stor forskel på hvor meget du tjener som fritidsmodel, det afhænger af hvem der ansætter dig og hvad du skal stå model til. Søger du en fremtid inden for branchen, kan det være et godt sted at starte.

48. Eksamensvagt

Når der skal holdes eksamener, skal der ligeledes være vagter således at der ikke snydes. Disse vagter bliver betalt et mindre beløb og alt det kræver af dig er at sørge for de der eksamineres, overholder de retningslinjer der er sat for dem. Det er et let job, der er dog ikke mange udfordringer i jobbet og lange ventetider.

49. Ferie passer

Du kan tjene penge på at passe folks hjem. Dette lyder måske underligt, men når folk tager på ferie skal de have vandet blomster, tømt postkasse og luftet ud. Dette kan du tjene penge på at gøre 1-2 gange om ugen når folk er på ferie.

50. Kærlighedscoach

Lovecoach _tjen _penge

Har du styr på kærligheden? Det er ikke alle der har let ved at finde den eneste ene. Har du derfor let ved at forstå det modsatte køn og se værdierne i en person, kan du uden tvivl hjælpe andre som kærlighedscoach. Dit job vil være at støtte og lære dem hvad de skal kigge efter.