Online Awards 2015: Bedste mandlige bloggere

 

 

Hvad er Online Entrepreneur Awards 2015?

Online Entrepreneur Awards 2015 sætter fokus på danskere, der har gjort sig udmærket på internettet gennem medier som blogs, videologs, instagram og twitter. De nominerede bloggere skal ose af personlighed og have et drive, der gør at de skiller sig ud fra mængden. Derudover skal man have en vis form for indtægtskilde gennem sit virke.  

De nominerede i "Mandlige bloggere" er en inspiration til alle jer, der gerne selv vil igang med at starte en profitabel business på de digitale medier, samt alle jer, der bare elsker succeshistorier.

De nominerede:

Kenneth Wedmore Lund

1.Kenneth Wedmore Lund

livingsmarttv.dk

Kenneth Wedmore Lund er en sand online entrepreneur. Han er skaberen af kanalen Living Smart TV, som man kan følge på youtube og hans hjemmeside, som deler samme navn. Living Smart TV har pt. over 11.000 abonnenter samt over 3,5 millioner afspilninger på Youtube, og som Kenneth selv fortæller på sin hjemmeside er mange år blevet investeret i at opbygge kanalen. Kenneth sinteresserer sig hovedsageligt for, hvordan moderne teknologi kan bruges på "den smarte måde" i hverdagen. Hans sprudlende personlighed og engagement skinner igennem i hans videoer, hvor han udforsker alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.

Her giver Kenneths dig, sit bedste opstart af egen blog:

“Hvis jeg skal give to tip, som jeg selv har brugt som grundsten i opbygningen af LSTV, så er det at bruge din personlighed samt at benytte video. Neutrale og objektive mennesker har det svært på nettet i dag - folk vil have subjektive holdninger og personer, som tør sige sin mening. Dernærst vil jeg sige at video for mig har været afgørende - en video fastholder publikum og deles i dag mere og hurtigere end artikler.”

 

Emil & Rasmus V. Albrechtsen

2. Emil og Rasmus V. Albrechtsen

youtube.com/user/mhrrasmus

Tvillingerne Emil og Rasmus Albrechtsen er, hvad man nok vil kalde indbegrebet af online iværksættere. Historien startede tilbage, hvor tvillingerne oprettede deres Youtubekanal, slikhaar.TV. Youtubekanalen var tiltænkt som en reklameplatform for deres webshop, som blev startet lidt før Slikhaar.tv gik i luften. Men youtubekanalen har vokset sig så stor, at mænd fra adskillige lande kigger med her for at lærer, hvordan man får lækkert hår. Man kan rolig sige, at de to brødre har skabt et par store navne for dem selv igennem deres Youtubekanal, som pt. tæller over 700.000 abonnenter samt over 133 millioner afspilninger. Desuden er deres fremragende arbejde udmøntet sig i etableringen af egen frisørsalon i Aarhus - en sand iværksættersucces.

Brødrene Albrechtsens råd er:

"Man skal først og fremmest være indstillet på at være vedholdende, for en succes opstår sjældent overnight. Desuden har ægthed være et vigtig element for os - det må ikke blive for perfekt og finpudset, så risikerer man at miste troværdigheden!"

 

Thomas Madsen , Jørgen Bjørn Hansen , Og Jan Warborg Hansen

3. Thomas Madsen, Jørgen Bjørn Hansen og Jan Warborg Hansen

youtube.com/user/spilministeriet

Spilministeriet er en youtubekanal, som er skabt af tre initiativrige medievidenskabsstuderende fra Syddansk Universitet. Thomas, Jørgen og Jan står bag kanalen, der bandt andet indeholer anmeldelser af spil og gadgets på bedste troldspejletmanér. Dette er ikke første gang Spilministeriet vinder priser, senest tog de prisen som årets community ved Danish Game Awards 2014. Youtube-kanalen har i dag imponerende visninger: Over 23.000 abonnenter og 1,8 millioner afspilninger.

Thomas Erik Fuglsang-Madsen fortæller her, hvad de har udrettet med deres youtubekanal:

“Med YouTube-kanalen Spilministeriet lykkedes det os at skabe en platform, som vi kunne bruge som portefølje. Her fik vi ikke blot mulighed for at vise vores evner inden for produktion af audiovisuelle produkter, men også kommunikation - både på sociale medier og på et professionelt plan med firmaer og samarbejdspartnere. Imens opmærksomheden omkring projektet steg, fik vi skabt os en masse solide forbindelser, som sidenhen har hjulpet os i jagten på at finde arbejde hos både TV2 og DR, hvor både Jørgen og Thomas beskæftiger sig med YouTube og andre sociale medier.”

 

Mathias Haastrup

4. Mathias Haastrup

mathiashaastrup.com

Mathias Haastrup bruger på bedste vis online medier til at brande sig selv som personlig træner og sundhedsvejleder. Som man kan se på hans side, er der et overvæld af klienter som lovpriser hans arbejde. På hans blog giver Mathias en forsmag på hans træningsmetoder, og hvad der ellers har fungeret for hans klienter. Derudover bruger Mathias flittigt sociale medier som Facebook og Instagram, hvor hans tidligere klienter stolt poster før/efter billeder samt træningsvideoer, der både viser og promoverer de gode resultater.

Mathias’ råd til læserne er:

"Mit bedste råd er helt klart, at man giver lidt af sig selv og har noget på hjertet. Du bliver nødt til at skælde dig ud fra mængden og gøre dit navn til et brand, der giver positiv genlyd på de sociale medier. Tag fat i emner og tabuer, der er aktuelle, og belys dem evt. fra en vinkel som måske ikke ligger til højrebenet. Vis befolkningen hvad du tror, hvad du kan og hvad du vil! - Det mener jeg, er det, som har hjulpet mig!"

 

David Sylvest

5. David Sylvest

david-sylvest.dk

At rejse er at leve var et af H.C. Andersens mest berømte ord. Hvis man tager disse ord til sig, vil man bestemt mene, at David Sylvest lever sit liv fuldt ud. Han blogger om livet som backpacker og livet i sydlandet, Australien. David kalder sig selv sig en dansk digital nomade i hans blog, hvilket formentlig refererer til hans passion for at rejse og hans overskud til at få det beskrevet i ord og billeder.

Davids tip til læserne er:

“Hvis du brænder for at starte en blog, så gør det! Du har intet at tabe og alt at tjene. Det vil åbne en masse døre for dig, og hvis du brænder for det skal pengene nok komme da du gør det med en passion! Vær dig selv og vær ærlig, lad din personlighed smitte af på bloggen og på den måde skil dig ud fra mængden!”

 

Superbial

6. Virgil Nicholas, Phillip Monge og David Flou

superbial.dk

De to CBS studerende Virgil Nicholas og Philip Monge samt journalistikstuderende David Flou, fra Aarhus journalisthøjskole, er de kreative skribenter bag denne blog. Med superbial er en blog, som henvender sig til mænd, som de selv skriver på deres side: Superbial er vores selvsikre og meningsdannende bidrag til den gode smag i herrelivsstilens tjeneste”.  Superbials blogs berører alle de mest essentielle emner indenfor mænds interessefelt. Her findes både indlæg om herremode, musik og senest også om biler. Superbial tjener blandt andet ind til føden via sponsorerede indlæg.

 

Jakob Terp Hansen

7. Jakob Terp-Hansen

ungentreprenør.dk

Den 13-årige unge Jakob er bestemt ikke bange for at gå forrest som en af de yngste online entreprenører. Jakob, der til daglig går i folkeskole, har nemlig hele fem sider han skriver på. På jakobterp-hansen.dk indeholder tekster indenfor eksempelvis politik, samfund og iværksætteri. På plnyt.dk bringer Jakob nyheder for den bedste engelske fodboldliga Premier League. På Globalcykling.dk skriver Jakob om en af hans største passioner - cykling. På yourwebhost.dk Skriver Jakob blandt andet om webhoteler og priser. Vores nominering af Jakob har primært været på baggrund af hans blog Ungentrepenør.dk, hvor der blandt andet kan ses videoer, høres podcasts og læses indlæg omhandlende iværksætteri. Jakob deler glædeligt ud af gode råd til unge, der selv vil i gang med deres egne iværksætterprojekter.

Jakobs råd til læserne er:

"det bedste råd jeg kan give er, at man skal starte en side som har en målgruppe der passer til ens alder, som hjælper andre og som har en god niche. Også skal du være interesseret i emnet og skaffe netværk. Lad vær at tænke på penge i starten, for ellers går du hurtigt død i det, hvis ikke du tjener så meget i starten"

 

Lasse Plambeck Vestergaard

8. Lasse Plambeck Vestergaard

youtube.com/user/lassemedhatten

Lasse Plambeck Vestergaard er lidt af et dansk internetfænomen. Under aliaset Lasse med hatten og sin youtubekanal, som bærer samme navn, har han fået stor berømmelse og succes med over 30.000 følgere samt næsten 5 millioner afspilninger på youtube. Lasse er desuden aktiv på flere andre sociale medier som Facebook, Twitter og Twitch. Hans succes skyldes i høj grad hans dialog med sine følgere. Følgerne anbefaler spil til Lasse som han spiller og evaluerer på sin kanal. Derudover kan man også se Lasse lave give-aways og unboxing.

Her giver Lasse sit bedste tip til sig, som selv gerne vil begynde at vlogge:

“Hvis jeg skulle give et kort og vigtigt tip, så ville det klart være, at man skal begynde på en blog eller vlog pga. lyst - IKKE baseret på falske motiver som at blive "kendt" eller tjene "lette penge". Man kommer ikke sovende til tingene, men projektet er dømt til at gå galt, hvis det ikke er lysten der driver dig”.
 
 

Andreas Højbjerg

9. Andreas Højbjerg og Mads Kragh

mixedcph.com

Mixedcph er kommet til verden ved samarbejdet mellem Andreas og Mads. Bloggen berører alt fra mode til musik og livsstil. I bloggen kan man finde anmeldelser af, samt interviews med, musikere. Derudover kan man følge med i den nyeste herremode. Bloggen af forholdsvis ny; den startede i juli 2014, og det er gået stødt fremad lige siden. Derfor er der ganske vist tale om en blog med masser af potentiale. Andreas har fortalt os, at indtægterne først og fremmest er kommet i hus via reklamer og betalte opgaver.

 

 Hamsa Yassin

10. Hamsa Yassin

hamsayassin.dk

Hamsa Yassin har en virkelig enestående historie som han fortæller på sin blog. Hans historie centreres omkring hans fantastiske vægttab samt hans seksualitet, som gør at der her er tale om en unik blog med masser af personlig udstråling.  Udover hans personlige liv giver Hamsa i sin blog plads til indlæg om mad, skønhed og meget mere. På hans blog har Hamsa Yassin gjort plads til indlæg, som blandt andet er lavet i samarbejde med virksomheder og brands.  

 

 

Mike Afsharian

11. Mike Afsharian

mikeafsharian.dk

21-årige Mike Afsharian bor i indre København, og han kalder sig selv som en fuldtidsblogger, shopper og instagrammer. Mikes ægte interesse og passion kommer til udtryk i hans blogindlæg, hvor man kan se og læse hvad der rør sig indenfor den seneste herremode. Indlægene er skrevet med en engageret ånd og med masser af lækre billeder.  Mike er bestemt ikke helt uvant med at blive nomineret for sin blog; faktisk blev han også nomineret til Modeblogprisen 2015. 

 

Christian Bo Nissen

12. Christian Bo Nissen

metromand.dk

Christian Bo Nissens blog henvender sig til den modebevidste mand. Som Christian selv fortæller, var han meget forbavset over hvor mange mænd, der ikke vidste noget om mode. Derfor er Christian Bo Nissens erklærede mål at inspirere og give råd omkring mode og livsstil til den moderne danske mand. Christians side virker meget professionel bygget, men samtidig fornemmer man både hans personlighed og engagement gennem hele bloggen. På bloggen vil du kunne se, at Christian blandt andet gøre brug af affiliate linkning.

Christians råd til læserne er: 

"Fundamentet for success i alle sammenhænge i livet er, at man brænder for det, man laver. Find dét du brænder for, og læg så meget energi og kærlighed i det som muligt, så kommer successen automatisk som et herligt biprodukt af dit arbejde."

 

Patrick Pankalla

13. Patrick Pankalla

bypankalla.com

Patrick Pankalla er studerende, men bloggen tager meget af hans fritid. Han bor i København og er halv dansk, halv norsk, men 100% kvalitetsblogger. Patrick blogger om emner der står ham nært: I hans blog, bypankalla.com, kan man blandt andet læse om mode og fotografi, men derudover kan man i hans blog også finde indlæg om rejser, musik og hverdagsliv. I Patricks blogindlæg vil man kunne se, at hans blog genererer indtjening via. sponsorater, eller ved at Patrick fremviser det nyeste modetøj fra diverse brands.  

 

Michael Spliid

14. Michael Spliid

michaelspliid.dk

Længe skal man lede for at finde en så engageret og passioneret personlig blog om teknologi. På Michael Spliids blog kan man blandt andet finde indlæg omkring IT-udstyr, mobiltelefoner, programmer, og hvad der ellers rører sig på internettet. I det ene øjeblik vil man kunne læse om mad, opsætning af mails, mobiltelefoner hvorefter man i et andet øjeblik vil kunne se et indlæg om de seneste film trailere. Micheal giver gode tips til hvordan man starter hjemmeside op, hvilket er yderst interessant hvis du overvejer at starte din egen. Michaelspliid.dk, genererer blandt andet indtægt gennemm de annoncer, der kan ses på siden.

Michaels råd til læserne er: 

"Vær dig selv og skriv om det der interesserer dig - Det tager gerne et par år at komme ordentlig i gang."

 15. Martin Jensen

ogdermedbasta.dk

Martin Jensen er gift med to børn, alle bosiddende i Aalborg. Han har tidligere både haft erfaringer med at være pædagog og har førhen arbejdet i marketingsvirksomhed. Martin kan sågar skrive egen virksomhed på CV'et. På hans blog, ogdermedbasta.dk, fortæller han selv, at han kommer ind på lidt af hvert som blandt andet madlavning, have og familien. Martin Jensen nævner ofte webshops og lignende i hans indlæg, hvilket kan være en anden måde at generere en ekstra skilling på.