Tjen penge på at bedømme

Internettet har åbnet op for mange nye muligheder, når det kommer til at debattere med mennesker landet og verden rundt. Derudover er det også blevet nemmere for virksomheder at komme i kontakt med forbrugeren, og endda at indskrænke deres søgen ud fra de digitale fodspor vi sætter, der fortæller om vores interesser, køn, alder og så videre.

I langt de fleste tilfælde, har vi selv været med til at opgive disse informationer. Det kan være i forbindelse med oprettelse af en bruger på enten mail, Facebook eller lignende. Der hvor disse oplysninger kommer både os som forbrugere og virksomhederne til gode er, når man selv kan tjene på det, når man bytter oplysninger for penge.

Det skal dog ikke altid være de helt personlige oplysninger, der kan byttes til penge / der kan tjenes noget for, men ens personlige mening og holdning til nogle specifikke emner, kan også bringe indtjening. Det kan for eksempel være, at Trafikstyrelsen ønsker at lave en undersøgelse om danskernes kørselsvaner, og dermed har de brug for, at  almene danske trafikanter svarer på, hvordan man opfatter sig selv i trafikken.

Bedømme Sige Sin Mening

Bedøm hvad andre laver og optjen belønninger

Hver gang vi benytter os af en produkt, bestemmer vi os for hvad vi synes om det, og om vi ville anbefale eller fraråde andre til at benytte det. Dermed er vi altså med til at skabe et omdømme af et brand eller mærke, da det er deres vare, som vi omtaler. Man vil nok aldrig kunne være 100% objektiv, hvis man tidligere har haft en dårlig oplevelse med mærket, men det gælder om at bedømme lige det, man har foran sig her og nu.

Det er jo muligvis på grund af tidligere dårlige bedømmelser, at virksomheden vælger en ny strategi med et lidt anderledes produkt, som de gerne vil have forbrugernes respons på.. Dette må man respektere, og ikke baserer sin mening på det udgået produkt, som har vist sig at være utilfredstillende. Når man er med i et panel, hvad det kaldes, når man er med til at bedømme for eksempel reklamefilm og besvare surveys, vil man med sine besvarelse kunne optjene belønninger.

Disse belønningstyper kan variere meget, og ikke alle tilbyder de samme. Den klassiske er at optjene point, der senere hen kan bruges hos udbyderes webshop/ pointshop. Der skal som regel et minimum antal point for at kunne handle, men de varer, der kan vælges imellem, vil også være ganske fornuftige og brugbare. Det er dermed ikke fordi man skal frygte, at der kun er køleskabsmagneter at vælge imellem.

Alle kan være panelmedlem

Der er ikke de store krav til at kunne blive en del af et panel. Det kræver at man har en lønkonto eventuelle penge belønninger kan overføres til, og i nogle tilfælde en PayPal konto. Dette gør det også muligt for unge under 18 år at tjene penge på denne måde, så længe de har en bankkonto.

Hvor meget man ender med at tjene af enten point/ gavekort/ penge, afhænger udelukkende af ens eget engagement. Det kræver man deltager og fuldføre undersøgelserne, og disse kan vare alt fra 2-3 minutter til 15-20 minutter afhængig af undersøgelsens omfang. Dertil kommer det så også, at der udbydes nok undersøgelser, og at man passer ind i målgruppen.

Det er vigtigt at huske at det kan varierer hvor mange undersøgelser der er tilgængelige. De kan komme i forbindelse med kampagner, valgkampe, sportsbegivenheder og lignende. Man kan dermed ikke udregne hvordan ens belønningsniveau ser ud i fremtiden. Det kan også være en god idé at følge lidt med i hvor ofte der er point belønninger og hvor ofte det er penge, dermed kan man se i webshoppen hvis der er noget man ønsker at indløse, og dermed 'spare' op til denne. Og skulle det være en gave er det en idé at vide om der tjenes 2 kr pr. besvaret skema eller 25 øre.