Tjen penge, erfaring og faglige kompetencer gennem et studiejob

Et studiejob kan være din adgangsbillet til arbejdsmarkedet. Det er her, at du har muligheden for at tilegne dig en masse viden, der kan være medvirkende til at gøre dig bevidst omkring, hvad du ønsker at arbejde med den dag du endeligt træder ind på arbejdsmarkedet.

Et studiejob inden for dine interessefelter er en fordelagtig måde at tilegne sig noget brugbar erfaring, og endda blive opmærksomhed på, hvilke arbejdsopgaver der virker særligt tiltalende, og som du har lyst til at arbejde med fremadrettet.

Derudover giver et studiejob dig mulighed for at opbygge et netværk, der kan vise sig at blive særdeles vigtig i fremtiden. Det er vidst den dårligst bevarede hemmelighed, at mange jobs efterhånden formidles og besættes gennem netværk. Nogle mener sågar, at cirka 50 procent af alle job slet ikke bliver slået op, og netop derfor er der endnu flere ansøgninger til de stillinger, der så faktisk bliver slået op. Hele 48 procent af nyuddannede bliver ansat gennem deres erfaringer fra tidligere studiejob. Virksomhederne har altså en klar tendens til at foretrække nyuddannede, der har suppleret deres teoretiske erfaring med praktisk gennem deres uddannelsesforløb.

Student

Skil dig ud fra mængden

I en tid hvor arbejde ikke er en selvfølgelighed, er det særdeles vigtigt at have et studiejob, da det som sagt kan være adgangsbilletten til dit fremtidige arbejde. Konkurrencen om studiejobs er blevet skærpet over de seneste år. Det betyder at du selv bør tage hånd i hanke, og forsøge at opsøge de virksomheder, som du synes kunne være interessant at arbejde for.

Du bør selvfølgelig benytte de traditionelle jobportaler, hvor du kan oprette profiler, og derved ligge en beskrivelse ud af dig selv og dit CV, og håbe der er en virksomhed, der bider på krogen. 

Men et af de bedste råd tager udgangspunkt i dit netværk. Du må absolut ikke undervurdere værdien af dit netværk når du skal søge arbejde. Nogle benytter deres netværk som en form for rygtebørs, hvor de får informationer omkring ledige stillinger. Selvom det kan virke en smule frembrusende og anmassende, så er det en virkelig effektiv måde. Så kom i gang, og få spurgt rundt i dit netværk - spørg hellere end gang for meget end en for lidt. Det hører til sjældenhederne, at der kommer et job dumpende ned fra himlen. Derudover virker det pro-aktivt fremfor re-aktivt, hvilket giver en fordel på et konkurrencepræget arbejdsmarked.

En anden mulighed er at sende uopfordrede ansøgninger ud. Undersøg de virksomheder som du finder interessante, og som du kunne forestille dig at arbejde i. Inden du sender din ansøgning af sted bør du blandt andet undersøge, hvilke værdier virksomheden har, og i den forlængelse forsøge at implementere dem i din ansøgning. Det viser at du har gjort dig nogle tanker om virksomheden, og de behov og udfordringer de står overfor. Du vil derved opleve, at det bliver væsentligt lettere at målrette ansøgningen specifikt efter virksomheden.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at et betalt studiejob pynter gevaldigt på CV'et, men du bør under ingen omstændigheder underkende frivilligt arbejde. Frivilligt arbejde tilbyder spændende og lærerige miljøer, hvori du også kan blive udfordret og oparbejde en mængde brugbar erfaring. Husk at al erfaring tæller. Det er endvidere værd at bemærke, at du ofte får tildelt mere ansvar gennem frivilligt arbejde. Derudover er det virkelig noget, der bliver vægtet højt på arbejdsmarkedet, og det vidner om et højt engagement, og lysten til at lære. Ved at arbejde frivilligt kommer man selvsagt i kontakt med alskens slags mennesker, der kan på sigt kan blive relevante i dit netværk.

Opsummering

Fordelen ved at have haft studierelevant arbejde er ikke at tage fejl af. Derfor kan du med fordel indtænke nogle af ovenstående tanker inden du skal til at søge studiejob. Hvis du ikke synes, at have held med at finde et studiejob, kan du søge noget freelance arbejde, hvor du kan tjene hurtige penge.

Læs mere: Tjen penge hjemmefra med et affiliate site