Tjen penge hjemmefra med et affiliate site

Det er ikke sikkert, du er klar over det, men du har med næsten statsgaranti brugt eller besøgt et affiliate site før. Mange af de største virksomheder og producenter i verden anvender affiliates i deres online strategi.

Affiliate marketing, som det hedder i forretningsverdenen ordbog, er en strategi, der bidrager med trafik til producenternes og leverandørenes websites. Du tænker sikkert, at det kan du ikke finde ud af, men virkeligheden er faktisk, at selv "amatører" kan være med - og endda tjene fine penge på det.

Hvad er et affiliate site?

Det er naturligvis det rette spørgsmål at stille. Kort fortalt er et affiliate site en hjemmeside, der sender potentielle kunder ind på leverandørers og producenters hjemmeside. Affiliate sites fungerer således som et slags organ, der laver markedsføring og derved skaber kundehenvendelser.

Helt lavpraktisk kan du sammenligne funktionen med, når du på de sociale medier linker til forskellige virksomheder. Du sender altså folk, der umiddelbart er interesserede i den pågældende virksomheds produkt, videre til deres hjemmeside.

Du tænker sikkert, at det er da bare almindelig viral markedsføring. Det er på sin vis også rigtigt. Forskellen er blot, at du faktisk kan oprette en hjemmeside, der udelukkende har til hensigt at generere trafik til virksomhedernes hjemmesider. Og det kan du tjene penge på!.

Hvad indgår i affiliate marketing?

Som før nævnt er det et affiliate sites opgave at levere trafik til diverse hjemmesider. Affiliate marketing består af tre (oftest fire, men det vender vi tilbage til) aktører:

  • Forbrugeren: Forbrugeren er den aktør, der efterspørger et produkt. Eksempelvis en person, der er på udkig efter et nyt mobilabonnement. Derfor undersøger personen markedet for mobilabonnementer
  • Annoncøren: Annoncøren er betegnelsen for den virksomhed, der sælger mobilabonnementer. Eksempelvis Telia.
  • Publisheren: Denne aktør er dig. Publisheren er den, der driver affiliate sitet og således markedsfører Telias mobilabonnementer, og derved sender trafik ind på Telias hjemmeside.

Sådan fungerer affiliate marketing

Det er egentlig såre simpelt, og du vil sikkert nu genkende, at du mange gange har besøgt et affiliate site. Affiliate marketing fungerer således:

  1. En person, vi kalder ham Lars, har besluttet sig for at skifte mobilabonnement. Han går derfor på jagt efter det bedste og billigste mobilabonnement. Til dette anvender Lars søgemaskinen Google, hvor han finder et website, der viser en oversigt over forskellige teleselskabers mobilabonnementer.
  2. Den side, som Lars er landet på, er affiliate sitet/publisheren. På sitet markedsføres de forskellige løsninger på mobilabonnementer til Lars. For at gøre det en smule lettere at forestille sig, kan du klikke dig ind på Mikonomi.dk,som godt nok er koncentreret omkring lånemarkedet, og ikke mobilabonnementer.
  3. Lars finder nu den løsning han finder mest interessant. Derfor klikker han på den pågældende løsning, hvorefter han sendes ind på teleselskabets (annoncøren) hjemmeside, hvor han kan læse mere om de respektive løsninger på mobilabonnementer. Således har affiliate sitet skabt trafik til en virksomheds hjemmeside.

Hvordan tjener man så penge på sit affiliate site?

Den kvikke sjæl har sikkert forstået, at affiliate sitet får penge fra virksomhederne for at skabe trafik til deres hjemmeside. Afregningen til affiliate sitet sker typisk på en af følgende måder:

  • Betaling for hver besøgende: Ved denne model betales affiliate sitet hver gang en person klikker sig herfra og over på virksomhedernes hjemmesider.
  • Betaling for udfyldt formular/ansøgning: Her får affiliate sitet ikke betaling for "bare" at skabe en besøgende til virksomhedernes websites, men først når den pågældende besøgende har udfyldt en formular eller andet om køb af eller tilbud på produktet.
  • Betaling for salg: Her betales affiliate sitet, hvis det sender en kunder ind, som også i sidste ende med at købe produktet - det vil sige betaler i den pågældende webshop. Det skal naturligvis pointeres, at affiliate sitet ikke får lige så høj betaling for at generere alment besøgende som at generere et salg. De fleste virksomheder ønsker at afregne pr. salg.

Sådan kommer du hurtigt igang

Og så tilbage til antallet af aktører i en affiliate proces. Oftest er der en ekstra aktør udover de tre, der allerede er beskrevet. Den sidste aktør er affiliate netværkene.

Et affiliate netværk er et organ, der formidler kontakt og aftaler mellem affiliate sitesne og virksomhederne. Ved at anvende et affiliate netværk, slipper du for selv at skulle lave aftaler med virksomhederne, når du vil igang med dit affiliate site.

Fordelen ved at anvende disse netværk er, at du kan komme hurtigt i gang med at tjene penge. Ulempen er, at de tager andel i den fortjeneste, du får ved at generere trafik til virksomhedernes website.

Der findes mange netværk på nettet. De vil kunne hjælpe dig videre med, hvordan du kommer igang rent teknisk med at koble dig op på netværkene. Hvilket et du skal vælge, afhænger af hvilket produkt, du ønsker at markedsføre.