Jobsamtale? Kom forberedt

For mange minder en jobsamtale om en eksamen, idet man føler sig presset til det yderste, og man er tvunget til at præstere. Nogle sammenligner endda situationen med et teaterstykke, hvor du er den eneste, som ikke har haft chancen for at forberede dig, og et eneste fejltrin og du har udspillet dine chancer.

Men fortvivl ikke! Det er naturligvis vigtigt at forberede sig hjemmefra, og lave en grundig research af det man kan, så man kan svare så hurtigt og naturligt som muligt. Forberedelse inkluderer research, som skaber overblik over virksomheden, og som giver dig en indsigt i de forskellige afdelinger - og vigtigst af alt den afdeling du forhåbentligt kommer til at sidde i. Hvis man formår at gøre sit hjemmearbejde ordentligt, er der også en større chance for, at man oplever den gode samtale frem for den dårlige samtale.

Forberedelse er uden tvivl nøgleordet. Men der er selvfølgelig flere aspekter inden for nøgleordet forberedelse. Førstehåndstrykket er ekstremt vigtigt og bør ikke negligeres. Et godt førstehåndsindtryk afhænger af din fremtoning, og om du ser præsentabel ud.

Job Samtale

Fremtoning

Et dårligt førstehåndsindtryk, og folk forventer at det er sådan du er som person. Vi bedømmer alle de mennesker vi møder instinktivt, og derfor er din fremtoning vigtig. Din påklædning spiller en mindre rolle, men dog stadig en rolle. Du bør nøje udvælge din påklædning efter den stil du formoder, der er på arbejdspladsen.  

Din stemmeføring, håndtryk og øjenkontakt er så vigtige for, hvorledes du ender med at blive vurderet. Derudover er det vigtigt at virke interesseret, men dog ikke alt for offensiv. Forsøg at finde en balancegangen, hvor man sørger for at bidrage til dialogen ved at stille opfølgende spørgsmål, således at det ikke kommer til at minde om en afhøring.

Nogle af de spørgsmål du vil blive stillet, kan man forberede sig på. Det kunne for eksempelvis være en præsentation af sig selv, hvad der tiltrækker dig ved stillingen, hvorfor ansætte netop dig, stærke og svage sider, hvordan samarbejder du med andre, hvorfor forlader du din nuværende stilling og dit kropsprog. Det er derfor vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser, således at spørgsmålene ikke ender med at overraske. Jeg vil kort uddybe ovenstående.

Fortæl lidt om dig selv

Det klassiske åbningsspørgsmål der indleder de fleste jobsamtaler. Det er din mulighed for at få en god start på samtalen, der kan danne grundlag for den resterende del. Selvom du sikkert kan fortælle i lange baner om dig selv, og hvad du har præsteret, så bør du holde det til et minium - og undgå hele livshistorien. Det er en fordel, at fortælle hvorfor du synes din uddannelse og stillingen korrelerer.

Hvad er tiltrækkende og hvad motiverer dig ved stillingen

Det bør være et af de spørgsmål, der er lettest at give et rigtig godt svar på. Vælg faktorer du synes er særligt tiltrækkende - det gør selvfølgelig ikke noget at genbruge lidt fra jobopslaget. Men det skal endelig ikke blive en genfortælling, da du derved kommer til at fremstå uopfindsom.

Hvorfor skal vi ansætte netop dig

Der kan du med fordel forklare, hvorfor du finder din uddannelsesmæssige baggrund relevant, og dernæst kan du italesætte de kompetencer du har hidtil har tilegnet dig. Fortæl gerne at du har den rette lyst og det rette engagement som stillingen kræver - og sig eventuelt gerne, at det jo er lysten, der skal drive værket.

Jobinterview

 Stærke og svage sider

Der er stor sandsynlighed for render ind i netop det spørgsmål. Nogle camouflerer det en smule, og spørger for eksempel, hvilke stærke og svage sider dine nærmeste ville nævne. Det er et spørgsmål, der ikke bør undervurderes, da det ikke er det mest lette at komme med et entydigt svar på. Men sørg for at have et svar klar, da det viser du evner at reflektere. Fremhæv noget du selv synes du er rigtig god til, og noget du tror kan blive en gevinst for virksomheden. Det er vigtigt at kunne italesætte de dårlige sider af én, da vi alle har dem. Det kunne for eksempel være, at du er bevidst om at du har visse udviklingspunkter du kan forbedre. Derudover er det en god idé at modificere svaret, sådan at det kommer til at passe til jobbeskrivelsen.       

Hvordan samarbejder du med andre

Det er nærmere reglen end undtagelsen at man kan samarbejde på dagens arbejdsmarked. Derfor vil du med stor sandsynlighed også blive spurgt ind til netop det punkt. Fortæl gerne, at det er de færreste, der formår at udføre alle arbejdsopgaver selv, og samarbejde derfor er helt essentielt for at opnå de bedste resultater. Du kan inddrage et eksempel på en arbejdsopgave, hvor du samarbejdet rigtig godt med en kollega.

Hvorfor forlader du dit nuværende arbejde

Husk at med ærlighed når man længst. Hvad enten man selv har valgt at søge nye græsgange eller om man er blevet afskediget. Du skal ikke forsøge at komme med en masse søforklaringer, da det i sidste ende nok skal komme til at ramme dig igen. Der er selvfølgelig ingen grund til at gå ned i specifikke detaljer, da det er et anliggende mellem dig og din tidligere arbejdsgiver.

Opsummering

Det var nogle af de værktøjer og spørgsmål, man kan overveje at forberede sig på inden en jobsamtale. Der selvfølgelig mange flere spørgsmål, der kan hives frem af arkiverne til en jobsamtale. Så, kom forberedt, og du vil have større chance for at få en god oplevelse, og vigtigst vil du have en større chance for at få jobbet.