Tjen penge på Youtube

I starten af februar 2013 fik danske youtubebrugere mulighed for at tjene penge på den populære webportal. Youtube blev endeligt lanceret under et dansk domæne, hvilket har gjort det muligt at indgå et partnerskab med Youtube. Det betyder i al sin enkelthed, at du nu har muligheden for at få en andel i de annonceindtægter, som der vises på din youtubekanal. Procentsatsen varierer dog en smule, hvilket er betinget af en række bestemmelser fra Youtube. Men man får minimum 50 procent af annonceindtægterne. Det er dog værd at bemærke, at der er en række forholdsregler, der gør sig gældende. Det betyder at man skal have en idé, regelmæssigt uploade videoer, således at der jævnligt er noget aktivitet på ens kanal. Det man vælger at uploade skal være egenproduceret. Det vil sige at det ikke er lovligt at uploade billeder, videoer og musik som man ikke har rettighederne til. Man kan sige, at det er en ny form for medieøkonomi, der nu også vinder frem i Danmark. Det er altså muligt for du og jeg, at begynde at tjene penge på vores egenproducerede videoer, men om pengene kommer med det samme er dog en smule usandsynligt!

I Danmark er det hovedsageligt større virksomheder, der har taget tiltaget til sig. Dermed ikke sagt det ikke er for den almindelige dansker. Den helt almindelige dansker kan tilgå mediet på samme måde. Du kan for eksempel vælge at video-blogge om dine interesser - således at de brugere, der end måtte se dine videoer ville kunne se netop din passion, og eventuelt stille dig opfølgende spørgsmål. Det er en måde, hvorpå man kan dele sine interesser og inspirerer andre, men også dele ud af sin lidenskab. Men du skal ikke forvente at pengene ruller ind med det samme. Du skal altså have rigtig mange klik før du kan begynde at tjene på det.

Youtube er et medie, der er konstant udvikler sig. Mediet har i skrivende stund over en milliard unikke besøgende hver måned, hvorfor der selvfølgelig er et kæmpe indtjeningspotentiale at finde på Youtube. Konkurrencen er hård, da aktivitetesniveauet ekstremt højt, idet der hver måned bliver set over seks milliarder timers video, og derudover uploades der 100 videoer i minuttet.

You Tube Generation

Gode råd inden du går i gang!

Før du kan begynde at tjene penge på dine videoer skal du have tilknyttet annoncer.Det første skridt i den proces er at anmode om at blive godkendt som Youtube-partner. Dernæst skal man oprette en Adsense konto som Google administrerer. Adsense skal så flettes sammen med youtube-kontien. Her bliver din konto bedømt ud fra om den har nok aktivitet tilknyttet, og om indholdet er egenproduceret.

Nu skal du igang med at tjene penge. Men som sagt tidligere så er konkurrencen forholdsvis stor på grund af de mange brugere. I Danmark fik vi først muligheden for at indgå Youtube-partnerskab relativt sent i forhold til en række andre lande, hvorfor vi halter en smule efter de andre lande, der efterhånden har haft denne mulighed længe. Dermed ikke sagt at man bør kaste håndklædet i ringen. Men man bør være bevidst omkring, at indholdet man distribuerer skal vær af en vis kvalitet før brugerne begynder at interagerer med det.  

Det helt afgørende, i forhold til mængden af penge det er muligt at tjener afhænger naturligvis af, hvor mange der ser dine videoer og derved de reklamer, som er implementeret. Den absolut bedste måde at få kliks på er ved at skabe noget interessant indhold. Hvis man formår at skabe noget indhold, der både er interessant, men som også tiltaler folk er man noget langt. Derudover vil det naturligvis være en klar fordel, hvis folk dele dit indhold, således budskabet spredes viralt.

Nøgleordet er tålmodighed

I opstartsfasen er det vigtigt at have en vis portion tålmodighed, idet al begyndelse er svær. Tålmodigheden en en ting, men det er også nødvendigt at ligge energi og tid i projektet, da det er de færreste, der rammer en guldåre ved første spadestik. Det er derudover vigtigt at man interagerer med sine trofaste følgere, og i den forbindelse forstår at den online kommunikation mellem brugerne som Youtube mulligør er omtrent lige så vigtig som det publicerede indhold. Når brugerne kommenterer og giver dig feedback er det en god íde at tage den feedback til efterretning, således at man ikke bare stoler blind på sine egne ideer og fremgangsmåde. Man kan vel lige så godt vælge at inddrage brugerne som en slags sparringspartner, der kan være behjælpelig i forhold til at videre - og idéudvikle, så videoerne bliver bedre.

Brugerinddragelsen er altså en vigtig faktor i forhold til at skabe troværdighed og i sidste ende værdi. Hvis man forstår at kombinerer ovenstående, så burde man være på rette vej. Men det er igen vigtigt, at huske på at Rom ikke blev bygget på en dag, hvorfor tålmodighed formentligt er et af de vigtigste redskaber, hvis man vil tjene penge ved at bruge Youtube.  

Læs mere: Øremærket barsel eller ej!