Fyret? kom godt igang igen

Vi er alle bekendte med finanskrisen og de dertilhørende konsekvenser, der blev kickstartet af det amerikanske boligmarked. Der er dog en markant forskel på folks møde med finanskrisen herhjemme, idet nogle blot hørte den italesat i kraftige vendinger, mens andre oplevede finanskrisens grimme ansigt. Vi husker alle hvordan Roskilde Bank og dernæst Amagerbank gik konkurs, hvilket betød det blev væsentligt sværere for både virksomheder og den enkelte dansker at optage lån. Da bankerne ikke kunne tilbyde lån måtte enkelte virksomheder også se sig nødsaget til at dreje nøglen, og vores forbrug var i perioden dalende Det stod som den diametrale modsætning til nullerne, hvor vi oplevede en massiv fremgang. Det er ingen hemmelighed, at når forbruget falder forsvinder der arbejdspladser, og i den forbindelse var der mange danskere, der oplevede at blive afskediget. Finanskrisen var ikke blot forankret i Danmark, men var et verdensomspændende fænomen, der havde svært ved at slippe sit tag.

Det var især den yngre del af den danske befolkning, der blev direkte ramt af finanskrisen. Hårdest gik det ud over de unge ufaglærte, der altså stod uden uddannelse, da krisen satte ind. Beskæftigelsen er i 2014 steget en smule i den private sektor, hvorimod beskæftigelsen i den offentlige sektor har oplevet en mindre tilbagegang.

Fyret!

På arbejdsmarkedet er der ingen garantier. Folk vil i fremtiden stadig opleve at blive afskediget og nogle endda på gråt papir. Hvis skulle du af den ene eller anden årsag opleve at blive fyret, så fortvivl ej, der er håb forude. Du vil igen komme til at tjene penge. Men en forudsætning for håbet er, at man ikke graver sig ned, men at man derimod tager skeen i den anden hånd.  

At blive fyret er ingen ideal situation. Det er formentligt en situation, der kan tage modet fra de fleste. Det kan i første omgang være svært at overskue og strukturere de praktiske spørgsmål og gøremål, der melder sig efter afskedigelsen. Nogle skammer sig måske, mens andre føler en fyring kan være ydmygende, og at det føles nederlag. Det første man skal gøre at er acceptere sin afskedigelse, selvom det naturligvis kan være svært, da det lige skal synke ordentligt ind. Der kan være mange årsager til, at man ikke længere er ønsket, eller indgår i virksomhedens fremtidsplaner. Men ét er sikkert. Der er et job derude til dig.

Når du er blevet fyret, så er det vigtigt at man sørge for at melde sig ledig så hurtigt som muligt hos sin a-kasse og dernæst på diverse jobportaler, da det uden tvivl vil forøge dine chancer for at komme tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at pointere at før man har krav til dagpenge, skal man have været medlem i et år. Sørg derfor altid at have forholdsreglerne på plads!

Nyt Job

Vær aktiv:

Flere og flere benytter deres eksisterende netværk til at få arbejde, hvorfor det altså er vigtigt at være aktiv både i forhold til sit eget netværk, men også i forhold til de sociale medier, hvor man med fordel kan benytte LinkedIn, som er et professionelt netværk. Ens eksisterende netværk har kendskab til din faglige profil, hvorfor de måske kan introducere dig til relevante personer i deres netværk. Overordnede er det vigtigt, at være synlig og gøre opmærksom på sig selv, da det også indikerer et vist engagement og velvillighed til at komme tilbage så hurtigt som muligt.

Ansøgning:

Din ansøgning er alfa omega for at komme i betragtning til et nyt job. Det er vigtigt at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet igen, idet det vil blive væsentligt sværere at få et job jo længere tid der går. Det er ikke et must at skrive i sin ansøgning, at man blev fyret. 

Jobsamtale:

Når du så skal til jobsamtale er det vigtigt, at være bevidst omkring sin tilgang til samtalen. Det er betyder, at man ikke skal beklage sig og pege fingre ad sin tidligere arbejdsgiver, og forsøge at pakke sin fortid ind, men derimod tage ansvar. Til en jobsamtale vil man med meget stor sandsynlighed blive spurgt ind til sit tidligere ansættelsesforhold, hvordan det blev afsluttet, og hvorfor man er på udkig efter et nyt arbejde. Man bør derfor overveje, hvordan man tilgår de spørgsmål. Det er afgørende at overbevise sin forhåbentligt kommende arbejdsgiver, at man rent faktisk besidder en række egenskaber, der på sigt kan komme virksomheden til gode. Sørg for at besvare spørgsmålene kort og enkelt, men undlad selv at begynde at italesætte de problematikker, der førte til din afskedigelse med mindre du bliver spurgt.

Erfaring:

Når man pludseligt står uden for arbejdsmarkedet har man pludseligt også noget overskydende tid. Den tid kan man vælge at bruge konstruktivt. Man kunne eventuelt spørge sig selv om, hvilken karrierevej der vil skabe mest udvikling, og som vil være mest spændende. Mulighederne er i dag uendelige, og engang imellem kræver det at man tænker en smule ud af boksen. Nogle ved de fungerer absolut bedst i et nogle fastsatte rammer, som for eksempel at arbejde fra 09.00 til 17.00, hvorimod andre fungerer bedst i hverdag de egenhændigt strukturere, hvor de har muligheden og fleksibiliteten til at arbejde hjemmefra. Hvorom alting er så det vigtigt, at kunne reflektere over egne behov i forhold til finde det bedst mulige arbejde.

 

Læs mere: Opnå succes ved at arbejde hjemmefra